Спеціальність 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництв

Освітня кваліфікація Фаховий молодший бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва
Технік-технолог – це фахівець, який на підприємстві є відповідальним за здійснення і розробку різного роду технологічних процесів, що мають безпосереднє відношення до виробництва товару.

До переваг професії можна віднести.
  • Велика кількість відкритих вакансій. Технік-технолог – це висококваліфікований спеціаліст, який ніколи не залишиться без роботи, так як професія є актуальною і затребуваною на сучасному ринку праці.
  • Високий дохід. Чим вище ваша кваліфікації, а також чим більший досвід роботи, тим більш високу матеріальну винагороду за свою працю ви будете отримувати.
  • Можливість кар’єрного росту та самореалізації. Професія вимагає від вас постійного розвитку та самовдосконалення.
Серед мінусів зазвичай виділяють.
  • Високий рівень відповідальності. Саме від техніка-технолога залежить підсумкове якість продукту, який отримає кінцевий споживач.
  • Стрес. У зв’язку з тим, що на плечі спеціаліста лягає велика відповідальність, він постійно відчуває стрес.

Спеціаліст може бути задіяний в самих різних сферах людської діяльності, однак найчастіше техніка-технолога можна зустріти на підприємствах громадського харчування.

На сьогоднішній день найважливішою функцією техніка-технолога на виробництві є виявлення різного браку і дефектів в товарі.

Важливо відзначити, що фахівець може активно просуватися по кар’єрних сходах і зайняти посаду старшого техніка-технолога.

Крім того, слід враховувати той факт, що при пошуку кандидата на посаду техніка – технолога роботодавець висуває вимоги щодо не тільки професійних, але й особистісних характеристик. Це пов’язано з тим, що чоловік повинен бути кваліфікованим фахівцем, так і ефективним членом команди.

Проте будьте готові до того, що ви повинні будете постійно самовдосконалюватися і підвищувати свій інтелектуальний рівень, щоб залишатися актуальним і затребуваним фахівцем.

Призначення фахівця
Фахівець підготовлений для забезпечення організації з виробництва і переробки продукції тваринництва.
Первинні посади, що може обіймати фахівець:
    • технологія по вирощуванні культур у поєднанні з тваринництвом
    • керуючий фермою
    • технолог приватного сільськогосподарського підприємства
    • обліковець на сільськогосподарському підприємстві
    • технолог-лаборант
    • технолог з переробки м'яса

До найважливішим особистісним характеристикам техніка-технолога слід віднести:

  • Відповідальність


    01
  • Системний підхід до роботи
    02
  • Відсутність гидливості
    Уважність
    03
  • Уважність та хороша пам'ять
    04
  • Вміння самостійно приймати рішення
    05
  • Стресостійкість і емоційна стійкість
    06
  • Організаторські здібності
    07
  • Лідерські якості
    08
  • Логічне мислення
    09
  • Аналітичний склад розуму
    10